Zorg en aandacht voor iedereen

Twee vrouwen in een bos bij een haarvuur met elkaar in gesprek

GGz-vakanties: samen met lotgenoten op pad om uit te waaien, voor open gesprekken, steun en begrip. 

Hoe mooi zou het zijn? Als er voor mensen met een ggz-achtergrond de gelegenheid bestond… om op vakantie uit te waaien. Van hun sores. Betaalbaar. Samen met lotgenoten. Waarmee ze open kunnen praten? En steun en begrip krijgen van elkaar? Goed idee?! Dat vonden we bij zaVie ook. Daarom bestaat er sinds 2018 de werkgroep GGz-vakanties.

Een ijzersterk plan
Maar hoe lastig kan het zijn? Er zijn al heel wat gesprekken gevoerd, met enthousiaste partijen, die het plan op zich zien zitten. Toch blijkt er steeds net iets niet rond te krijgen. zaVie wil graag samenwerken met zo’n tweede partij. Zodat die onder andere ‘het reisbureau-gedeelte’ met alle bijkomende geregel op zich neemt. Wij zouden dan, als werkgroep, graag vrijwilligers leveren. Die meewerken tijdens een vakantie. En natuurlijk gráág meedenken over de opzet. Sterker nog: er ligt een ijzersterk plan. “Alleen nog iemand, die meedoet, eigenlijk”, zegt initiator Joey.

Doorbijters gezocht
De werkgroep bestaat inmiddels uit vier personen. Maar we zouden zeker nog wat menskracht kunnen gebruiken. Ben jij iemand, die zich niet zomaar af laat schrikken? Of heb jij, nu je dit stuk leest, misschien een goed idee voor een samenwerking? Dan horen wij het graag. En kunnen we misschien … eindelijk van een mooi plan een prachtige vakantie maken!
Ons e-mailadres: j.tamminga@zavie.nl. We nemen snel contact met je op!

* Foto: Alexandr Podvalny | Pexels