Zorg en aandacht voor iedereen

Bestuur

Ons bestuur bestaat uit:

  • Tjaaktje Bakker (voorzitter)
  • Mathieu van Etten (secretaris)
  • Dirkje Tuik (penningmeester)
  • Heleen Teuben
  • Henk Copinga

Tjaaktje Bakker, voorzitter van zaVieTjaaktje Bakker – voorzitter
Allemaal zijn wij ons op de een of andere manier bewust van de kwetsbare kant van het leven. Kortom: een ieder heeft zijn eigen verhaal. Graag draag ik op deze manier mijn steentje bij aan het geven van zorg, aandacht en ondersteuning van de mensen die het nodig hebben. Daarvoor stel ik mij open om naar jouw verhaal te luisteren en knelpunten in beeld te brengen. Om vervolgens samen met collega bestuurders, vrijwilligers en samenwerkingspartners activiteiten te ontwikkelen die bijdragen aan een betere positie van alle kwetsbare burgers in de provincie Groningen.


Portretfoto Matthieu van EttenMathieu van Etten – secretaris

Naarmate je ouder wordt, ontdek je dat je twee handen hebt: één voor het helpen van jezelf, de ander voor het helpen van anderen. Bij zaVie kan ik me inzetten voor mensen die zorg en aandacht nodig hebben. Zelf ben ik visueel gehandicapt (slechtziend) en ik weet uit ervaring dat goede steun heel belangrijk is, het is de basis om maatschappelijk mee te kunnen doen. Besturen is vooruitgang, vooruit kijken, en daarop reageren. Ik ben al jaren actief als bestuurslid, bij diverse organisaties. Met als drijfveer: ‘Toegankelijkheid voor iedereen’. Mijn uitdaging is om zaVie bekender te maken bij gemeenten en organisaties, zodat we samen kunnen werken aan een toegankelijke samenleving waarin iedereen onbeperkt mee kan doen!


Portretfoto van Dirkje Tuik, penningmeester van zaVieDirkje Tuik – penningmeester
Ik doe graag wat voor een ander en daarmee kom ik ook onder de mensen. Ik heb veel verschillende dingen gedaan, waaronder voor de Wmo-adviesraad, de reumavereniging, de Provinciale Chronisch zieken en Gehandicaptenraad en nu bij zaVie. Hier doe ik de boekhouding (penningmeester) en houd ik me bezig met toegankelijkheid: ik let op bestrating en de toegankelijkheid van gebouwen, vooral nu ik meer gebruik maak van mijn scootmobiel.
Mijn handicap (ziekte) heeft mij nooit belemmerd om naast de zaak – mijn man en ik hebben jaren een tweewielerbedrijf gehad – vrijwilliger te zijn. Ik vond het een leuke afwisseling en het gaf me een goed gevoel. Ook nu nog ben ik, naast mijn werk voor zaVie, voorleesoma en leid ik één keer in de maand een middag voor de reumavereniging afdeling Eemsmond.


Portretfoto van Heleen Teuben, bestuurslid bij zaVieHeleen Teuben – bestuurslid

Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor de samenleving. Waarom ik dit bij zaVie doe, is omdat we daar de krachten bundelen: we werken aan de verbinding tussen diverse doelgroepen in plaats van dat iedereen ‘eigen toko’ heeft en opkomt voor de eigen belangen. Met wat voor ziekte of beperking we te maken hebben, we hebben vaak meer gemeenschappelijk dan we denken. Een belangrijk motto voor mij is: “Zorg voor rendement, produceer een glimlach!”.

 


 

portretfoto Henk CopingaHenk Copinga – bestuurslid

Mensen met een beperking, maar ook de senioren worden nog steeds onvoldoende gehoord in onze samenleving. De beeldvorming over deze mensen, volg de media maar, kan veel beter. Ik wil me ervoor inzetten dat hier verandering in komt en dat is ook mijn motivatie om als bestuurslid van zaVie actief te zijn.