Vrijetijdscafé

logo vrijetijdscafé met de woorden vrije tijds café in woorden onder elkaar en een blauwe cirkel erachter

Op welke manier breng jij je vrije tijd door?
En hoe draagt dat bij tot ontspanning en jouw herstel en gezondheid?
Daarover gaat ons Vrijetijdscafé!

Wat is en doet het Vrijetijdscafé?

Sinds 2022 heeft zaVie een Vrijetijdscafé. Misschien denk je dan: Vrijetijdscafé? Wat doe je daar? En waarom organiseert zaVie dat? We vertellen je er hier graag meer over!

Als je aan vrije tijd denkt, wat komt dan het eerste in je op? Ja, het is onlosmakelijk verbonden met ontspanning. Zonder ontspanning kun je je niet opladen. En soms zijn we zo druk. Met werk, dagbesteding, zorg voor anderen, zorg voor onszelf, gewoon ‘overeind blijven’ of weer overeind komen. Ontspanning en ontladen is dan belangrijk.

Maar hoe doe je dat? Je vrije tijd doorbrengen zodat je weer kan opladen? Zodat het bijdraagt aan je gezondheid en herstel? Dat bespreken we in ons Vrijetijdscafé! Je hoort er inspirerende verhalen van hoe mensen hun vrije tijd besteden en hoe hen dit helpt. En je  kunt je eigen ervaringen delen.

We organiseren het Vrijetijdscafé een aantal keer per jaar. Deelname is gratis en de koffie en thee staan voor je klaar. De datum van het eerstvolgende café vind je in onze agenda. Zien we je daar?

Ideeën? Meedenken? Neem contact op!

Heb jij ideeën voor ons Vrijetijdscafé? Of wil je hier een bijdrage aan leveren door mee te denken of een verhaal te vertellen? Mail dan naar Joey Tamminga, j.tamminga@zavie.nl. Wees welkom!


5 juli – Eerste Vrijetijdscafé over De Wadden

Cor vertelt aan de zaal over zijn liefde voor De Wadden

Op 5 juli organiseerden we ons eerste Vrijetijdscafé over het thema De Wadden. Cor Pilat, wadloopgids in opleiding, vertelde over wat de Waddenzee zo bijzonder maakt, waarom hij wadloopgids is geworden en waarom iedereen eens een wadlooptocht zou moeten ondernemen. IJmte Groeneveld, van onze eigen werkgroep, vertelde over zeilen en had ook nog een verrassing voor ons in petto.
Meer weten? Lees het Verslag Vrijetijdscafé 5 juli!