Toegankelijk Groningen

logo toegankelijk groningen: provincie Groningen is rood gekleurd met een witte open deur erinToegankelijkheid is een belangrijk thema. Kun je, als je een ziekte of beperking hebt, overal aan meedoen? Met je rolstoel een gebouw in? Daar je weg vinden als je niet goed kunt zien of lezen? Maar ook: is de informatie hierover makkelijk vindbaar en goed te begrijpen? Zodat je, voordat je ergens naar toe gaat, kunt zien of een gebouw, een winkel, een restaurant voor jou toegankelijk is? In het VN Verdrag Handicap wordt dit een toegankelijke samenleving genoemd.

Toegankelijkgroningen.nl

Samen met Marketing Groningen en internetbureau Insiders hebben wij nagedacht over hoe je deze informatie voor iedereen beschikbaar kunt krijgen. Een unieke samenwerking met als resultaat de nieuwe website toegankelijkgroningen.nl. Op deze website zet zaVie de toegankelijkheidsinformatie van openbare gebouwen en niet-toeristische locaties. Marketing Groningen (van visitgroningen.nl) zorgt voor toegankelijkheidsgegevens van de vrijetijdssector. Zo bouwen we samen aan een toegankelijke provincie Groningen!

Bouw je mee?

Wil jij met jouw onderneming, gebouw of locatie ook op ons platform staan? Het is gratis en meedoen is heel eenvoudig!

  • Stuur een mailtje naar toegankelijkgroningen@zavie.nl met de naam en het e-mailadres van de contactpersoon én het verzoek een account aan te maken.
  • Je ontvangt van ons de inloggegevens en een heldere handleiding. Zo kun je zelf informatie en beeldmateriaal op het platform zetten.

Ook als jouw onderneming, gebouw of locatie niet of beperkt toegankelijk is ben je welkom op ons platform. Jouw informatie helpt mensen vooraf zelf de keuze te maken of de locatie bezocht kan worden. Je voorkomt toch ook graag onaangename verrassingen en teleurstelling?

Vragen? Neem contact op!

Wij zien er naar uit samen verder te bouwen aan dit platform. Voor vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de leden van de werkgroep Toegankelijk Groningen. Mail hiervoor naar toegankelijkgroningen@zavie.nl.

Nieuwe werkgroepleden welkom!

Draag jij het onderwerp toegankelijkheid een warm hart toe? Kun jij goed communiceren, heb je handigheid in het omgaan met computers én lijkt het je leuk om mee te werken aan een toegankelijker provincie Groningen? Dan bij je heel erg welkom in onze werkgroep Toegankelijkheid. Bekijk onze vacature of mail ons gerust via info@zavie.nl.

afbeelding van de voorkant van toegankelijkgroningen.nl

Wat wil je aan ons kwijt?

Wil je dit toelichten?