Themamiddagen


Vier poppetjes zitten in een halve cirkel om tafel. Daarvoor staan twee gespreksballonnetjes.
Een plek waar je jouw verhaal veilig kwijt kunt. Waar je leert van elkaar. Én elkaar ook inspireert. Dat is de bedoeling van onze Themamiddagen!

Onze onderwerpen

Eenzaamheid, Niet-aangeboren hersenletsel, Positieve Gezondheid, Ervaringen in coronatijden… Het zijn best pittige thema’s die de afgelopen jaren tijdens onze Themamiddagen de revue zijn gepasseerd. Deze middagen bestaan al jaren en zijn inmiddels een succes te noemen. Tijdens zo’n middag gaan we met elkaar in gesprek over een boeiend onderwerp. Zo hebben we het in mei over Positieve Gezondheid gehad. Super interessant!

Wat gebeurt er?

‘Deskundigen’ vertellen over het thema van de middag. Meestal is er, na hun verhaal, bij de bezoekers genoeg gespreksstof losgekomen. En dat is dan ook te merken, aan de warme sfeer en het vrolijke gebabbel. Door de gesprekken kun je van elkaar leren én elkaar inspireren. Wij houden onze oren en ogen trouwens goed open. Om te horen wat er onder de doelgroepen van zaVie leeft. Wat er anders moet en beter kan.

Wees welkom!

In onze agenda vind je wanneer we weer een themamiddag organiseren en wat dan op het programma staat. Heb je trouwens nog een idee voor een toekomstige themamiddag, laat het ons vooral weten. Ook als het je leuk lijkt om als (ervarings)deskundige jouw verhaal te vertellen… Je bent van harte welkom!

Contactpersoon: Arnolda Messchendorp en Sjoerd Hesselmans
Mail: themamiddagen@zavie.nl


Themamiddagen 2022

Via onderstaande linkjes vind je de verslagen van de themamiddagen van 2022:
Themamiddag Hoogsensitiviteit – 22 juni

Themamiddagen 2021

Via onderstaande linkjes vind je de verslagen van de themamiddagen van 2021:
Themamiddag ‘Vragen over dementie?’ – 16 september

Themabijeenkomsten 2020

In 2020 was het moeilijk om themamiddagen te organiseren. We begonnen voortvarend in januari en februari, maar na half maart kwamen fysieke bijeenkomsten door ‘corona’ stil te liggen. Alleen in september konden we nog een bijeenkomst organiseren over hoe de coronaperiode wordt ervaren.
Via onderstaande linkjes vind je de verslagen van de themamiddagen van 2020:
Themamiddag ‘Eenzaamheid’ – 9 januari
Themamiddag ‘Niet aangeboren hersenletsel’ – 13 februari 
Themamiddag ‘Niet aangeboren hersenletsel/MS’ – 27 februari
Themamiddag ‘Slaapapneu’- 12 maart
Themamiddag ‘Corona, hoe ervaar jij deze periode?’ – 17 september