Gezocht: vrijwilligers voor onze nieuwe werkgroep Toegankelijkheid!

Draag jij het onderwerp toegankelijkheid een warm hart toe? Dan bij je heel erg welkom in onze nieuwe werkgroep Toegankelijkheid! Samen bouwen wij aan het platform ToegankelijkGroningen.nl, een website waarop de toegankelijkheidsgegevens komen van ondernemers, attracties, musea en andere locaties in onze provincie. Zo kan iedere inwoner – met en zonder beperking – van te voren zien of een plek voor hem of haar toegankelijk is!
Voor het platform werken we samen met Marketing Groningen en internetbureau Insiders.

Wat ga jij doen bij de werkgroep?
Door de samenwerking met Marketing Groningen komt de informatie van de ondernemers uit de toeristische sector al ‘automatisch’ beschikbaar. Voor andere locaties en gebouwen ga je het volgende doen:

  • Opvragen en controleren van de aangeleverde gegevens: je neemt contact op met ondernemers, eigenaren of beheerders van gebouwen/voorzieningen en vraagt hen de toegankelijkheidsgegevens aan te leveren die je vervolgens controleert.
  • Locatiebezoek: je gaat op pad om steekproefsgewijs te controleren of de aangeleverde informatie klopt en om met de betrokken ondernemer/eigenaar/beheerder in gesprek te gaan over toegankelijkheid.

Samen zetten we het thema toegankelijkheid op de kaart en vragen we hier aandacht voor!

Interesse?
Lijkt het je leuk om mee te werken aan een toegankelijke provincie Groningen? Of heb je misschien gewoon een vraag? Schroom niet en neem contact op met:
Zari Mousavi, vrijwilligerscoördinator zaVie
e-mail: z.mousavi@zavie.nl
050 571 39 99 / bij geen gehoor: 06 174 174 58
Wij bellen je snel terug voor een goed gesprek. Hopelijk tot ziens!

Meer informatie
Vacature vrijwillig medewerker Werkgroep Toegankelijkheid

Wat wil je aan ons kwijt?

Wil je dit toelichten?