Terugblik op geslaagde Seniorenconferentie

Voorkant uitnodiging‘Ai, had ik dat geweten …’ was de titel van de bijzonder geslaagde seniorenconferentie die zaVie in samenwerking met de PCOB en de KBO op 13 maart organiseerde in het Kielzorg theater in Hoogezand. Deskundige sprekers namen de meer dan honderd deelnemers op eigen wijze mee in onderwerpen die samenhangen met een prettig en veilig leven, nu en in de toekomst:

  • Kunstmatige Intelligentie of AI. Dit lijkt steeds meer het dagelijkse leven te beheersen. Wat brengt het ons? Moeten we wantrouwig zijn of verbetert het ons leven?
  • Levenstestament, dit is een testament voor tijdens je leven. Wat heb je hieraan?
  • Vergeten regelingen: iedere gemeente heeft zijn eigen regelingen voor ondersteuning van de burgers. Een aantal hiervan passeerde de revue.
  • Digitale veiligheid: waar moet ik op letten als ik achter mijn computer of aan de telefoon zit?
 

Presentaties sprekers en workshops

We danken Els Maeckelberghe, Marieke Poort, Luuk Kamps en Renée Kamphuis voor de inspirerende workshops. We zijn hen zeer erkentelijk dat wij de presentaties mogen delen:

 

Hannan van Rooij sloot de conferentie op bijzondere wijze af. Middels een Spoken Word gaf ze een mooie samenvatting van alles wat besproken en gehoord was:

 

Op herhaling

zaVie, KBO en PCOB zijn vastbesloten de conferentie op een later moment dit jaar, in kleinere vorm, nog eens te organiseren.
Wil je hiervoor tijdig een uitnodiging ontvangen, laat ons dit dan nu alvast weten via seniorenconferentie@zavie.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wat wil je aan ons kwijt?

Wil je dit toelichten?