Cheiron

Reguliere, alternatieve of aanvullende geneeswijzen ….. als het jou maar helpt! De werkgroep Cheiron zet zich daarom in voor het gebruik van alternatieve /aanvullende geneeswijzen.

Wij vinden niks mis met het woordje ‘alternatief’. Zeker niet als het voor het woord ‘geneeswijze’ staat. Want: bij ons in de werkgroep zijn genoeg vrijwilligers geholpen met iets alternatiefs. Van acupunctuur tot yoga tot Bachbloesemtherapie. Cheiron is ruim 15 jaar geleden ontstaan, toen veel cliënten zich niet beter voelden door reguliere ggz-behandelingen. Terwijl een alternatieve therapie best vaak wél bleek te helpen. Trouwens… inmiddels maakt één op de tien Nederlanders jaarlijks gebruik van een alternatieve behandelwijze. Zo ‘alternatief’ is het al lang niet meer.

Als het maar bij jou past

Sindsdien zetten wij ons enthousiast in voor het gebruik van aanvullende én alternatieve geneeswijzen in de gezondheidszorg. Wij hopen dat er zo een breder zorgaanbod ontstaat. Dat beter past bij de persoonlijke behoefte van de cliënt. “Als het maar bij jou past. En als het jou maar helpt”, is het motto van Arnolda, één van de werkgroepleden.
Jaarlijks organiseren wij twee grote bijeenkomsten en twee workshops. Die worden goed bezocht. En de sfeer is vaak heel open. Echt heel fijn. Onderwerpen die de revue zijn gepasseerd? Positieve psychologie, slaap en slapeloosheid, vitaal bewegen, ontpillen. En nog veel meer.

Meedoen?

Lijkt het jou leuk om eens mee te helpen? Om zoiets te organiseren? Wij kunnen nog wel iemand gebruiken! Mail ons gerust via info@zavie.nl.


Verder lezen
Verslag Lezing Ontpillen 11 mei 2022

Verslag Lezing Ayurveda 6 september 2023

Wat wil je aan ons kwijt?

Wil je dit toelichten?