Veur Mekander Stad

Twee getekende handen die elkaar de hand schudden met daaronder de tekst Veur Mekander Stad Groningen

Heb jij meer behoefte aan contact? Wil je graag je netwerk vergroten? Probeer dan eens Veur Mekander Stad. Daar organiseren we leuke en laagdrempelig activiteiten!

Voor wie?

Veur Mekander Stad is er voor mensen met een GGz-achtergrond (en voor mensen die zich hiermee verwant voelen) die op zoek zijn naar vriendschap en contacten. Ons doel is het bevorderen van lotgenotencontact in de stad Groningen. Hiervoor organiseren we regelmatig laagdrempelige activiteiten. Ons motto is: gezelligheid voor iedereen!
Veur Mekander Stad wordt begeleid door ervaren vrijwilligers.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Zoek je herkenning of erkenning en wil jij in gesprek met lotgenoten? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres. Onze vrijwilligers hebben namelijk zelf een herstelproces doorlopen. Wij van Veur Mekander Stad zijn daarom jouw ervaringsdeskundige maatje. Wij kunnen je in contact brengen met andere lotgenoten zodat jij je sociale netwerk kunt vergroten. Wij kunnen het ook met jou hebben over diverse thema’s, één daarvan is zelfstigma. Dit alles doen we in maandelijkse ‘inloopbijeenkomsten’, themabijeenkomsten en binnenkort in een training ‘zelfstigma’.

  • Maandelijkse inloopbijeenkomsten: Wij organiseren twee keer per maand lotgenotenbijeenkomsten aan de Concordiastraat 2 in Groningen (Lentis Wonen Tuinwijk). Hou jij van gezelschapsspelletjes of kom je gewoon een praatje maken? Je bent altijd welkom!
  • Themabijeenkomsten: Wij organiseren themabijeenkomsten over diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld over ‘zelfstigma’ en ‘contact’. Ook kan je dan samen met lotgenoten je ervaringen te delen. De bijeenkomsten worden begeleid door vier ervaringsdeskundigen.
  • Training zelfstigma doorbreken: Stel je hebt een negatief zelfbeeld waardoor je gelooft dat jouw vooroordelen waar zijn. Misschien zit je dan in een vicieuze cirkel! Zelfstigma kan een grote impact hebben op je leven, bijna de helft van de mensen heeft hier last van! Op dit moment zijn we daarom bezig met het ontwikkelen van een cursus om samen zelfstigma proberen te doorbreken.

Meedoen?

Wil je meedoen aan één van onze activiteiten? Kijk dan voor actuele data in onze agenda en op de facebookpagina van Veur Mekander.
Heb je ideeën voor (andere) activiteiten? Stuur ons dan een berichtje via veurmekander@gmail.com.
Lijkt het jou leuk om eens mee te helpen? Om zoiets te organiseren? Mail ons gerust via info@zavie.nl.

Wat wil je aan ons kwijt?

Wil je dit toelichten?