Verkiezingsdebat Zorg & Leefbaarheid trekt ruim 100 bezoekers

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart, vond op 4 maart ’s avonds in het Groninger Forum de eerste grote verkiezingsbijeenkomst plaats: het verkiezingsdebat Zorg & Leefbaarheid. Tijdens de bijeenkomst gingen 12 van de 14 aan de verkiezingen deelnemende partijen met elkaar in debat. Ruim 100 bezoekers kwamen op de bijeenkomst af.

Het debat stond onder leiding van journalisten van Dagblad van het Noorden en werd ingeleid door ‘sidekick’ en Dagblad-columnist Herman Sandman. In drie rondes werd gedebatteerd over de thema’s zorg, leefbaarheid en energie. De partijen die deelnamen aan de betreffende debatronde, mochten zich voor de ronde met een korte pitch voorstellen aan het publiek.

Deelnemende partijen waren CDA, Christen Unie, D66, GroenLinks, Groninger Belang, Partij voor de Dieren, PvdA, Partij voor het Noorden, PVV, SP, VVD en 50Plus. Via de website van Dagblad van het Noorden is het debat terug te zien.

Het debat werd georganiseerd door Zorgbelang Groningen, zaVie, Platform Hattinga Verschure, de Vereniging Groninger Dorpen, CMO STAMM en Dagblad van het Noorden.