Ervaringsverhalen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Een laptop en notitieblok op een bureau en een vrouwenhand die de laptop aanraaktWat zijn jouw ervaringen met zorg, aandacht en ondersteuning in de provincie Groningen? Dat horen we graag. Wat gaat goed? Wat kan en moet beter? Samen met alle betrokkenen willen we werken aan deze verbeteringen.

Welke ervaringen?

We richten ons op ervaringen met sociale zekerheid. Zoals de Participatiewet, de WIA, de Wajong, het UWV en gemeentelijke regelingen. Kun jij de informatie vinden die je nodig hebt? Is deze voor jou te begrijpen? Weet jij welke procedure je moet volgen? Duren deze niet te lang? Wordt je goed geholpen door de instanties waarmee jij te maken hebt? We horen graag wat jij tegenkomt!

Verhalen

We hebben ondertussen verschillende verhalen verzameld, bijvoorbeeld over de rust die een uitkering kan geven, maar ook de onzekerheid of de situatie gaat veranderen. Maar ook over de druk die je kunt voelen bij bijvoorbeeld het UWV om te moeten werken en het schuldgevoel dat je kunt ervaren in een procedure. En hoe belangrijk het is om het eerlijke en oprechte verhaal te vertellen bij (keurings)instanties.

Wat doen we met jouw verhaal?

We zijn een collectieve belangenbehartiger. Dat betekent dat we niet ingaan op individuele vragen of problemen. Als we zien dat vragen en knelpunten vaker voorkomen, gaan we ermee aan de slag. Bijvoorbeeld in een verbeterproject, een voorlichtingsbijeenkomst of een onderzoek. Of we publiceren je verhaal – uiteraard na toestemming – om aandacht te vragen voor een knelpunt. We nemen altijd contact met je op als we iets met je verhaal willen doen.

Waarom zou je meedoen?

Jouw verhaal is goud waard! Het kan helpen om de zorg, aandacht en ondersteuning in onze provincie te verbeteren. Maar het kan ook jouzelf helpen om je verhaal op papier te zetten en ‘van je af te schrijven’.

Wie kan meedoen?

Je kunt meedoen als je in onze provincie woont en te maken hebt met sociale zekerheid zoals de Participatiewet, Wajong, Wia, gemeentelijke regelingen, het UWV of andere uitkeringsinstanties.

Hoe kun je je verhaal delen?

Je kunt je verhaal delen door te mailen naar ervaringsverhalen@zavie.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer weten over de achtergronden van dit project?

Lees dan de Oproep en uitleg ervaringsverhalen sociale zekerheid.

Wat wil je aan ons kwijt?

Wil je dit toelichten?