Zorg en aandacht voor iedereen

Een laptop en notitieblok op een bureau en een vrouwenhand die de laptop aanraaktIn het project Ervaringsverhalen kun jij jouw ervaringsverhaal delen met zorg, aandacht en ondersteuning in de provincie Groningen. Ook kun je met andere inwoners van onze provincie ervaringen en tips uitwisselen. Door de verhalen zien wij wat goed gaat, maar ook wat beter kan. Samen met alle betrokkenen willen werken aan deze verbeteringen.


Welke ervaringen?
In eerste instantie richten we ons op ervaringen met sociale zekerheid, zoals met de Participatiewet, de WIA, de Wajong, het UWV en gemeentelijke regelingen. Kun jij de informatie vinden die je nodig hebt? Is deze voor jou te begrijpen? Weet jij welke procedure je moet volgen? Duren deze niet te lang? Wordt je goed geholpen door de instanties waarmee jij te maken hebt? We horen graag wat jij tegenkomt!


Wat doen we met jouw verhaal?
We zijn een collectieve belangenbehartiger. Dat betekent dat we niet ingaan op individuele vragen of problemen. Als we zien dat vragen en knelpunten vaker voorkomen, gaan we ermee aan de slag. Bijvoorbeeld in een verbeterproject, een voorlichtingsbijeenkomst of een onderzoek. Of we publiceren je verhaal – uiteraard na toestemming – om aandacht te vragen voor een knelpunt. We nemen altijd contact met je op als we iets met je verhaal willen doen.


Waarom zou je meedoen?
Jouw verhaal is goud waard! Het kan helpen om de zorg, aandacht en ondersteuning in onze provincie te verbeteren. Maar het kan ook jouzelf helpen om je verhaal op papier te zetten en ‘van je af te schrijven’. En jij en andere deelnemers kunnen van elkaar leren, ervaringen en tips uitwisselen via ons forum Ervaringsverhalen (nu nog in de testfase).


Wie kan meedoen? 
Je kunt meedoen als je in onze provincie woont en te maken hebt met sociale zekerheid zoals de Participatiewet, Wajong, Wia, gemeentelijke regelingen, het UWV of andere uitkeringsinstanties.


Hoe kun je je verhaal delen?
Je kunt je verhaal delen door:

Dit forum wordt nu ontwikkeld en getest.


Forum Ervaringsverhalen (alleen toegankelijk voor testers)
Op ons forum ervaringsverhalen.zavie.nl kun je je ervaringen delen en met anderen in gesprek. Wij willen dat ons forum een veilige omgeving is, daarom:

  • kun je alleen deelnemen na aanmelding voor het forum;
  • mag je deelnemen onder je eigen naam of een zelfgekozen bijnaam (je echte gegevens zijn bij ons bekend);
  • nemen we na aanmelding telefonisch contact met je op om zeker te weten dat jij bent wie je zegt te zijn;
  • ga je voor deelname akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.

Wil je deelnemen aan het forum? (alleen voor testers)
Lees eerst onze Gebruiksvoorwaarden Forum Ervaringsverhalen zaVie.
Vul vervolgens onderstaand aanmeldingsformulier in.
We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
    Velden met een (*) moeten worden ingevuld.