Op 8 oktober vond de tweede Dementietafel van 2019 plaats in het Van der Valk Hotel Groningen â Hoogkerk. Het thema was âeen carrousel van begeleidingsmogelijkhedenâ. Ruim 100 familieleden, mantelzorgers en professionals waren erg geĂŻnteresseerd in hoe cliĂ«nten met een verstandelijke beperking en dementie op een fijne en soms ook andere manier kunnen worden begeleid.
Klokslag 19.30 uur heette gastheer Peter Paul de Deyn iedereen welkom. Als eerste vertelde Paul Braak wat de CDRL voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie kan betekenen. De CDRL is een interactief zorginstrument dat aanraking vertaalt in geluid. Vervolgens vertelde Riny Poort van âs Heerenloo over haar werk op de dagbesteding.
Tijdens de informatiemarkt in de pauze konden bezoekers zelf ervaren wat verschillende âmiddelenâ â zoals de CRDL, het levensboek, de robotkat, de Qwiek up en de Labyrintfiets – voor cliĂ«nten kunnen betekenen.
Na een korte pitch van Thomas van der Ham van de Labyrintfiets, kwamen na de pauze Helena van Huis en Sandra van Aubel (beide werkzaam bij Cosis) aan het woord. Helena vertelde over haar âreis naar een goed gevulde begeleidingskofferâ. Sandra is muziektherapeute en liet iedereen zien Ă©n horen wat muziek kan doen voor mensen met dementie. Een pleidooi voor het introduceren van het Muzikale Paspoort!
Tegen 22 uur sloot Peter Paul de Deyn de avond af.
Op 28 oktober ging de Dementietafel met hetzelfde programma âover de grensâ naar de provincie Drenthe.
De Dementietafel werd georganiseerd door de Stichting Dementietafel Groningen. Dit is een samenwerkingsverband van Cosis, De Zijlen, âs Heeren Loo, Alzheimer Nederland afdeling Groningen, Trisomy 21 Research Society (T21RS), Universitair Medisch Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Zorgbelang Groningen en zaVie. Meer informatie: www.sdtg.nl.