Dementietafel weer goed bezocht!

Logo van de Stichting Dementietafel GroningenOp 8 oktober vond de tweede Dementietafel van 2019 plaats in het Van der Valk Hotel Groningen – Hoogkerk. Het thema was ‘een carrousel van begeleidingsmogelijkheden’. Ruim 100 familieleden, mantelzorgers en professionals waren erg geïnteresseerd in hoe cliënten met een verstandelijke beperking en dementie op een fijne en soms ook andere manier kunnen worden begeleid.

Klokslag 19.30 uur heette gastheer Peter Paul de Deyn iedereen welkom. Als eerste vertelde Paul Braak wat de CDRL voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie kan betekenen. De CDRL is een interactief zorginstrument dat aanraking vertaalt in geluid. Vervolgens vertelde Riny Poort van ’s Heerenloo over haar werk op de dagbesteding.
Tijdens de informatiemarkt in de pauze konden bezoekers zelf ervaren wat verschillende ‘middelen’ – zoals de CRDL, het levensboek, de robotkat, de Qwiek up en de Labyrintfiets – voor cliënten kunnen betekenen.
Na een korte pitch van Thomas van der Ham van de Labyrintfiets, kwamen na de pauze Helena van Huis en Sandra van Aubel (beide werkzaam bij Cosis) aan het woord. Helena vertelde over haar ‘reis naar een goed gevulde begeleidingskoffer’. Sandra is muziektherapeute en liet iedereen zien én horen wat muziek kan doen voor mensen met dementie. Een pleidooi voor het introduceren van het Muzikale Paspoort!
Tegen 22 uur sloot Peter Paul de Deyn de avond af.
Op 28 oktober ging de Dementietafel met hetzelfde programma ‘over de grens’ naar de provincie Drenthe.

De Dementietafel werd georganiseerd door de Stichting Dementietafel Groningen. Dit is een samenwerkingsverband van Cosis, De Zijlen, ’s Heeren Loo, Alzheimer Nederland afdeling Groningen, Trisomy 21 Research Society (T21RS), Universitair Medisch Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Zorgbelang Groningen en zaVie. Meer informatie: www.sdtg.nl.

Wat wil je aan ons kwijt?

Wil je dit toelichten?