Inspirerende Themamiddag Positieve Gezondheid

Inspirerende Themamiddag “Positieve Gezondheid”, georganiseerd op donderdag 20 mei 2021 door Femmie, Sjoerd en Annemarie van zaVie.
“Je moet worden aangesproken op je veerkracht en niet op je ziekte.” – Machteld Huber, grondlegger van de stroming Positieve Gezondheid
Wat maakt jouw leven betekenisvol? Wat maakt het dat jij lekker in je vel zit ondanks dat er daarnaast sprake is van ziekte? Want ja, er ís sprake van ziekte met bijbehorende belemmeringen, maar dat betekent niet dat je je moet gaan fócussen op die belemmeringen.
Tijdens de themabijeenkomst kwamen we meer te weten over deze verfrissende kijk op gezondheid. Sprekers Ellen en Jolanda van Zorgbelang Groningen deelden hun enthousiasme over Positieve Gezondheid met de geïnteresseerden. Het gedachtegoed van Positieve Gezondheid kan je inzetten voor jezelf, maar kan ook van pas komen in de gezondheidszorg. Zo kwam naar voren dat de vraag “waar wil ik naar toe?” soms meer inzichten biedt dan “waar heb ik last van?”
Door het onderwerp, maar ook door de openheid van de deelnemers, was dit weer een geslaagde themabijeenkomst– ook al was het dit keer nog online! Zo’n gespreksonderwerp leidt altijd wel tot mooie discussies en eerlijke gesprekken. Want wat maakt het dat jij lekker in je vel zit en dat je je gezondheid omschrijft als ‘goed’? Dit is voor iedereen persoonlijk en daarom is gezondheid ook altijd maatwerk! Iets wat Positieve Gezondheid enorm onderschrijft.
Ben je benieuwd naar de 6 domeinen van Positieve Gezondheid (lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren) en wil je een simpel hulpmiddel om te kijken hoe het er bij jou voor staat? Kijk dan op de website van het Institute for Positive Health, https://www.iph.nl/positieve-gezondheid/wat-is-het/

Wat wil je aan ons kwijt?

Wil je dit toelichten?